Tervetuloa MPI ry:n sivuille

Ajankohtaista

Työmarkkina-avain (28.3.2010)
Keskusjärjestöt ovat laatineent "Työmarkkina-avaimen"
MPI:n uusin jäsentiedote Pinssi 1-2010 on julkaistu
Työurien pidentämisvaatimus, ikäluokkien pieneneminen, suurten ikäluokkien siirtyminen eläkkeelle, elinkeinoelämän erittäin nopea rakennemuutos sekä Suomen taloudellisen tilanteen heikkeneminen ovat kaikki osaltaan lisänneet paineita Suomen koulujärjestelmän kehittämiseen. Katseet ovat erityisesti suuntautuneet korkeakoulujärjestelmän rakenteelliseen kehittämiseen, jossa yhtenä kehitystä vauhdittavana tekijänä on ollut myös ns. Bolognan prosessin mukaiseen kaksiportaiseen korkeakoulututkintojärjestelmään siirtyminen.
Tulevan sopimuskauden neuvottelutulosta on avattu tarkemmin Jäsenhuone/Ajankohtaista-sivun uutisessa.
JUKOn valtiosektorin neuvottelutiedote 14/2010
Palkansaajakeskusjärjestö Akavan kasvu jatkuu. Viime vuonna Akavan jäsenjärjestöjen yhteenlaskettu jäsenmäärä kasvoi lähes 11.000 henkilöllä. Akavan kokonaisjäsenmäärä on nyt 548.000.
ESJA-sopimusalan palkankorotuksista edellisen sopimuskauden myöhennetyistä kehittämisvaroista saavutettiin lopulta 1.3.2010 neuvotteluyksimielisyys.
Valtiosektorin työ- ja virkaehtosopimusneuvotteluja jatkettiin tänään lähes viikon tauon jälkeen. Neuvottelupäälliköistä ja työryhmien puheenjohtajista koostunut ns. superryhmä on neuvotellut viikon aikana päivittäin.
UIL:n uusin jäsentiedote 2-2010 on julkaistu 25.2.2010 ja liitetty JÄSENHUONE/Jäsentiedotteet. Lue mm. ajankohtaisista jäseneduista!
Mahdollisesti toivottuja vaikutuksia mm. insinöörien koulutusmääriin
RSS ATOM